Версія для друку
Четвер, 11 листопада 2021 16:42

Зростання темпів вакцинації, послаблення обмежень в громадському транспорті та планування щоденних перевірок: на нараді у голови РДА йшлося про карантинні заходи

11 листопада голова райдержадміністрації Юрій Лобач провів нараду, в ході якої обговорив з працівниками структурних підрозділів РДА особливості карантинних заходів. Розпочав він із того, що в області на вчорашній день вакциновані майже 392 тисячі мешканців, а це практично 40% населення. Щодня отримують щеплення до 9 тисяч волинян. За темпами  нарощування вакцинації область на п'ятому місці в Україні.

Крім того, наголосив голова РДА, вже на законодавчому рівні закріплена важлива для людей норма: проїзд у громадському транспорті дозволений невакцинованим громадянам. Щоправда, за умови наявності масок у всіх пасажирів та заповнення лише сидячих місць.

Серед доручень голови райдержадміністрації Юрія Лобача були такі: забезпечити обов’язкову роботу центрів вакцинації та пунктів щеплень у вихідні дні, рекомендувати закладам охорони здоров’я негайно вирішити проблему розмежування значних людських потоків за отриманнями довідок і сертифікатів, посилити  рекламу вакцинації через радіоточки, забезпечити безперебійну роботу центру інформації, де допомагають громадянам згенерувати COVID-сертифікат в застосунку «Дія» та спланувати щоденні моніторингові інспекції закладів торгівлі і громадського харчування за участю представників районної комісії з перевірки дотримання протиепідемічних вимог.

Переглядів 4897

Галерея зображень