Версія для друку
Понеділок, 29 листопада 2021 16:43

Вакцинація в дії: у районі спостерігається тенденція до зменшення захворюваності та збільшення кількості вакцинованих

При порівнянні статистичних показників минулого і позаминулого тижнів у районі помітна добра тенденція – на фоні зростання кількості вакцинованих помітно зменшується захворюваність на коронавірус. Про це йшлося на нараді у голови РДА Юрія Лобача у понеділок, 29 листопада.

Зокрема, за період з 22 до 28 листопада зафіксовано 26 смертей від ковіду і 687 нових хворих, у той час як за тиждень з 15 до 21 листопада ці показники становили відповідно 33 і 768 осіб.  

Зменшилась і кількість госпіталізацій – на стаціонарне лікування у медичні заклади району направлена 141 особа (проти 172-х за попередній звітний період), у реанімаційних відділеннях перебували 18 людей (проти 27-ми за попередній звітний період). На жаль, однакова кількість хворих протягом обох тижнів, за які здійснено моніторинг, потребувала підключення до апарату штучної вентиляції легень – 19 осіб.

Натомість у районі прослідковується нарощування темпів вакцинації – протягом тижня щоденної роботи центрів масової вакцинації та пунктів щеплень вакцину отримали 7372 пацієнти (6448 людини за попередній звітний період).

«Радіємо з приводу зниження показників захворюваності, бажаємо усім мешканцям району, щоб недуга обходила їх стороною. А убезпечити себе просто: варто отримати щеплення від коронавірусу та сформувати опірність організму до хвороби. Практика свідчить, що вакцинація в дії», - підсумував голова РДА Юрій Лобач.

Переглядів 4722