Версія для друку
Середа, 25 травня 2022 09:56

90 днів оборони: головне зі звернення Президента Володимира Зеленського

Завершився вже третій місяць нашої оборони. Це великий термін. Термін, якого не передбачали провідні розвідки світу. Цього навіть не допускали наші вороги. І це те, що спонукає світ зовсім по-іншому дивитися на Україну. Це три місяці воєнних злочинів російських окупантів. Три місяці їхніх ударів, руйнувань і блокади. І три місяці масових подвигів наших людей, які захищають свою власну країну - Президент України.

15 тисяч 227 українців і українок відзначені державними нагородами.

Ста пʼятидесяти пʼяти українцям присвоєно звання Герой України, з них 75 – посмертно.

1016 населених пунктів України вже деокуповано.

Майже 30 тисяч убитих російських солдатів. Більше 200 збитих літаків. Тисячі втрачених російських танків, бронемашин та їхньої іншої техніки. Майже повністю витрачений російський боєзапас ракет.

Зараз на Донбасі ситуація вкрай складна. Туди для наступу кинута уся потуга російської армії, яка у них ще залишилась. Лиман, Попасна, Сєвєродонецьк, Словʼянськ – окупанти хочуть зруйнувати там все.

Постачання Україні важкої зброї – РСЗВ, танків, протикорабельної та іншої зброї – найкраща інвестиція у збереження стабільності в світі і у недопущення багатьох жорстких криз, які росія ще планує чи вже спровокувала.

Створена міжнародна консультативна група на чолі з Єрмаком та екс-генсекретарем НАТО Расмуссеном. До її складу увійдуть провідні фахівці у сферах безпеки і оборони, дипломатії. Їхнє завдання –напрацювати такий формат гарантій, який дійсно працюватиме.

Переглядів 6778