Версія для друку
Вівторок, 11 жовтня 2022 15:38

До уваги отримувачів житлових субсидій та пільг!

16 вересня 2022 року Постановою №1041 внесено зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій. Відповідно до цієї постанови повноваження із призначення та виплати житлових субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги від міських (міст обласного значення) та районних органів соцзахисту передаються до органів Пенсійного фонду України.

Органи Пенсійного фонду України:

з 1 жовтня 2022 року забезпечують виплату житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу;

з 1 грудня 2022 року забезпечують призначення та виплату житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.`

Це не матиме жодного впливу на отримувачів пільг та житлових субсидій, які не змінювали місце проживання.

Документи можна подавати через Центри надання адміністративних послуг також надсилати поштою, через веб-сайт Мінсоцполітики, через Портал Дія.

Процес нарахування та виплати пільг та житлових субсидій буде відбуватися автоматично, із забезпеченням захисту персональних даних отримувачів субсидій.

Переглядів 6503