Версія для друку
Четвер, 13 жовтня 2022 15:04

Як підготувати квартиру до опалювального сезону: корисні поради від Мінрегіону

Ділимось порадами Мінрегіону про те, як підготувати квартиру до опалювального сезону. Міністерство рекомендує українцям заздалегідь потурбуватись про утеплення свого помешкання, підготувати прилади опалення, подбати про альтернативні способи обігріву тощо.

Рекомендації Мінрегіону для підготовки квартири до зими:

 Зменшіть тепловтрати

Проведіть профілактику металопластикових вікон, ущільніть вікна та двері. Визначте одну кімнату для обігріву на випадок надзвичайної ситуації.

 Перевірте обладнання

Викличте фахівця для перевірки розеток, проводки та електроприладів. Якщо у вас індивідуальне опалення, проведіть технічне обслуговування котла.

 Підготуйте батареї

Відсуньте меблі від батарей, зберіть штори, зніміть декоративні панелі. Наклейте тепловідбивний екран (фольгований матеріал) на стіну за батареями.

 Підготуйте додаткові джерела тепла

Перевірте стан теплої підлоги, обігрівачів, кондиціонера. Проведіть технічне обслуговування кондиціонера та дізнайтесь, чи може він обігрівати та при яких температурах.

 Подбайте разом із сусідами про утеплення під’їзду та будинку

Прослідкуйте за збереженням тепла у під’їздах, підвалах та горищах. Трубопроводи мають бути утеплені. Всі вікна та двері мають щільно зачинятися.

 Об’єднайте домогосподарства

Підготуйте план, домовтеся з родичами, сусідами, друзями про спільні дії на випадок надзвичайної ситуації. Об’єднайтеся, щоби обігрітися!

Переглядів 7756