Версія для друку
Понеділок, 21 листопада 2022 13:49

Герої не вмирають: у День Гідності та Свободи вшанували полеглих за волю України

21 листопада біля меморіальної дошки загиблим учасникам Революції Гідності на вулиці Небесної Сотні у місті Володимирі відбулись заходи з вшанування пам’яті тих українців, які віддали життя за волю та свободу держави. Участь у меморіальних зборах взяли начальник РВА Юрій Лобач, голова райради Віктор Хиць, міський голова Ігор Пальонка, представники депутатського корпусу районної та міської рад, священник ПЦУ Микола Гінайло, німецький партнер міста Володимира Карл-Ернст Мюллер, небайдужі громадяни, студенти та учні навчальних закладів міста.  

Хвилиною мовчання та молитвою присутні вшанували світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні та військових, які віддали життя, захищаючи ідеали свободи та гідності нашого народу, незалежності та цілісності України.  

До меморіальної дошки були покладені квіти, запалений вогонь у скорботних лампадках.

У своїй промові начальник райвійськадміністрації Юрій Лобач закликав громадян до єдності та терплячості, до спільної боротьби проти окупантів на всіх можливих фронтах і в тилу. «Приклади обох революцій та війни демонструють нам непохитну істину – українці ніколи не стануть на коліна перед ворогом, не ламаються і разом, підтримуючи один одного, переживуть усі негаразди, щоб зберегти і відродити нашу націю нескорених», - зазначив керівник району.

Також у цей день, 21 листопада, з нагоди Дня Гідності та свободи пройшли заходи у всіх 11 територіальних громадах району. В храмах Православної церкви України відбулись поминальні панахиди за загиблими Героями, до пам’ятників і пам’ятних знаків покладені квіти. У бібліотеках відкриті літературно-документальні тематичні виставки, у кінотеатрах для всіх охочих відбулись демонстрації фільму «Палаюча зима» . Проведені виховні години, уроки пам’яті та історичні години для школярів.

Переглядів 5157

Галерея зображень