17 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Обговорили довгострокові перспективи двох найбільших медзакладів району
    Понеділок, 06 грудня 2021 13:04

    Обговорили довгострокові перспективи двох найбільших медзакладів району

    3 грудня у райдержадміністрації відбулась нарада, за участю заступниці голови ОДА Людмили Тимощук, голови РДА Юрія Лобача та його першого заступника Віктора Сапожнікова, заступниці начальника управління-начальниці відділу медичних кадрів та майнових питань управління охорони здоров’я Волинської ОДА Тетяни Трач, Володимир-Волинського та Нововолинського міських голів Ігоря Пальонки і Бориса Карпуса, гендиректорів медоб’єднань із цих же міст Тетяни Ващук і Олега Шипелика.

    В ході роботи були обговорені довгострокові перспективи двох найбільших медичних закладів району – Володимир-Волинського ТМО і Нововолинської міської лікарні. Власне, йдеться про подальші кроки медичної реформи, відповідно до якої з 2023 року лікарні ділитимуться на звичайні та кластерні, зазначила на початку наради заступниця голови Волинської обласної державної адміністрації Людмила Тимощук. Попереду ще рік, який може стати визначальним, оскільки обидва заклади схожі за переліком пакетів Програми медичних гарантій, кожен з них має свої сильні і слабкі сторони, та ще й розташовані близько один від одного.

    «Ми будемо відстоювати перед міністерством охорони здоров’я позицію, що обидві лікарні заслуговують стати кластерними, особливо з огляду на те, що у області до цього часу сім медзакладів мають статус опорних, тож хабів має бути більше, ніж три», - зазначила Людмила Тимощук, але й зауважила, що гарантувати рішення МОЗу на користь відразу двох закладів у районі облдержадміністрація не може.

    Присутня на нараді  заступниця начальника управління-начальниця відділу медичних кадрів та майнових питань управління охорони здоров’я Волинської ОДА Тетяна Трач ознайомила учасників наради із вимогами, що їх міністерство ставить до лікарень кластерного і звичайного типу та порадила обом керівникам розвивати такі напрямки, як педіатрія, в том числі, дитяча хірургія, травматологія, інфекційна терапія, психіатрія. А ще обласні посадовиці слушно зауважили, що об’єднання двох лікарень на основі створення спільного кадрового ресурсу, який зможе надавати послуги на базі лікарняних відділень у обох містах принесло б користь усім, а насамперед, пацієнтам.

    Свої позиції висловили і міські голови. Зокрема, Ігор Пальонка категорично проти, щоб знову Володимир-Волинську лікарню держава оминула увагою, як це було кілька років тому, коли їй не присвоїли статус опорної. «Ми втратили через це можливість отримати безкоштовне УЗД-обладнання, комп’ютерний томограф, реконструкцію приймального відділення. Всі ці потреби перекрили з місцевого бюджету. У нас є досягнення, що свідчать про видиме покращення умов у ТМО. Тим більше, наше місто є центром району. Тому пропоную створити комісію, яка оцінить обидві лікарні та винесе рішення, якого статусу кожна з них може набути», - резюмував Володимир-Волинський міський голова.

    Його колега із Нововолинська Борис Карпус у свою чергу висловив зацікавлення тим, щоб їхня лікарня стала кластерною та отримала підтримку держави. Утім, якщо й володимирській нададуть, такий же статус, це створить лише умови для доброї конкуренції, переконаний він.

    Про досягнення прозвітував директор Нововолинської лікарні, який зазначив, що маючи у березні дефіцит у 800 тисяч гривень, установа вийшла на кінець року на профіцит і зараз має можливість придбати нового сучасного обладнання на 10 мільйонів.

    В свою чергу Тетяна Ващук розповіла, що у 2020 році внесок місцевого бюджету у розвиток ТМО становив 12 мільйонів гривень, а в 2021 – 35 млн. «Ми купуємо обладнання, вчимо спеціалістів за різними напрямами. І за півтора року зробили більше, ніж наші сусіди за десятиліття. Тому пропоную оцінювати не наявну ситуацію, а перспективи і можливості лікарні», - апелювала до учасників наради гендиректорка ТМО.

    Про те, що дійсно варто провести аудит, на основі якого буде напрацьована позиція ОДА, яку й слід відстоювати перед Міністерством охорони здоровя, у підсумку зустрічі зазначив голова РДА Юрій Лобач. Його підтримав Віктор Сапожніков, який наголосив, що це нормальна практика, коли кожен захищає своє місто, свої установи, своїх мешканців, але виносити остаточне рішення мають фахівці після детальної оцінки усіх переваг та ризиків.

    Переглядів 3607
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua